Batikon Nedir Ne İşe Yarar Nerelerde Kullanılır

Batikon Nedir Ne İşe Yarar Nerelerde Kullanılır

 Antiseptik solüsyonlar, ciltte olası bir yara ve yanık gibi durumlarda ilk müdahalede kullanılan yapılardır. İlk yardım işlemlerinin yanı sıra, ciltte belli bölgelerin dezenfekte edilmesi için kullanılan, tedavi süreçlerinin yardımcısı olan batikon Türkiye’de en çok tercih edilen antiseptik solüsyon markaları içinde yer alıyor. Ciltteki yaraların kapatılması için kullanılabilen ürün, cildi tahriş etmemesi ile de öne çıkmaktadır. Havayı geçiren yapısı olan batikon, aynı zamanda kolay bir şekilde temizlenebilmektedir. 

  Yapı gereği tentürdiyot ile çok karıştırılan batikon farklı bir etken madde içerir. Farklı türleri ve uygulamaları bulunabilen batikon nedir sorusunun en iyi yanıtı yara ve deri dezenfektanı olarak verilebilir. Batikon ne işe yarar dendiğinde ise, uygulama yapılan alanın dezenfekte işlemi yanıtı verilebilir. Açık yaraya batikon sürülür mü sorusu, ürünle ilgili merak edilen sorulardan biridir. Açık yaraya batikon sürülebilmektedir. Batikon içeriği ile yara ve yanık tedavilerinde en çok tercih edilen antiseptiklerden biridir. Buna ek olarak batikon, üst düzey hijyen sağlanması gereken noktalarda bir dezenfektan görevi de görebilir. 


Batikon

  • Yaralanmalarda 

  • Küçük kazalarda

  • Kesik oluşumlarında

  • Ciltlerin enfeksiyon kapması durumunda

  • Cerrahi operasyonlarda kullanılır
     

Batikon Çeşitleri Nelerdir?

  Pansuman ilacı olarak da bilinen batikon antiseptik, hem yaralarda hem de kesiklerde oluşabilecek enfeksiyonları etkili bir şekilde önleyen bir yapıdadır. Etken maddesi povidon iyot olan batikon antiseptik, cildi tahriş etmeyen özelliği ile kolay bir şekilde kullanılabilir. Batikon çeşitlerine geldiğimizde farklı ürün formları öne çıkmaktadır. Krem ve merhem formu batikonun tercih edilen türlerinden. Buna ek olarak batikon solüsyon ve spreyler de çok tercih edilmekte. Kullanım türü, çeşidi ne olursa olsun batikon faydaları açısından geniş katkılar sağlayan bir üründür. İlk yardım süreçlerinde yaraların temizlenmesi için tercih edilebilen batikon, ilkyardım ve açık yara tedavileri dışında aynı zamanda jinekoloji işlemlerinde de kullanılmaktadır. 

Batikon cilde faydaları çok sayıda olan bir antiseptik, bu anlamda da çok tercih ediliyor. Batikon lekesi nasıl çıkarılır sorusunun yanıtı, ılık bir su ve temiz bir bez yardımıyla kolay bir şekilde çıkarılabilir şeklindedir. Buna ek olarak batikon yakar mı diyenler için, antiseptik solüsyon yanma ve acı olmadan kolay bir şekilde uygulanabilmektedir. Antiseptik batikonun yan etkileri ve batikon alerjisi belirtileri de merak edilen konular içinde. İyot etken madde içeriğine sahip olan batikon, iyota göre daha az tahriş edici bir maddedir bununla birlikte lokal bazda cilt reaksiyonları söz konusu olabilir. Bu nedenle batikonun prospektüsü tamamen okunmalı ve özel bir alerji söz konusuysa, buna göre kullanım tercih edilmelidir. Batikon kullanımında ciltte bir alerji olup olmadığını anlamak için yapılabilecek işlemler içinde, bir ya da birkaç damlayı cilde damlatmak tercih edilebilen bir testtir. 30 dakikalık süre içinde herhangi bir reaksiyonun oluşmaması, batikon alerjisinin olmadığını gösterebilir. 

Batikon Fiyatları?

  İlk yardım ve diğer cerrahi işlemlerde kullanılan bir antiseptik solüsyon olan batikon, yara ve yanıkların tedavisi başta olmak üzere birçok alanda kullanılmaktadır. Cildin iyi bir şekilde dezenfekte edilmesi için tercih edilen batikon, kolay temizlenebilen özelliği ile tercih edilmektedir. Sağlık merkezlerinin yanı sıra, evlerde ve kurumlarda ilkyardım kitleri içinde yer verilmesi gereken batikon fiyatları bakımından da çok araştırılan bir üründür. Batikon fiyat araştırması yapanlar için, antiseptik solüsyon farklı formları ile öne çıkmaktadır. Tedavi edilen bölgeleri dezenfekte ederek hızlı bir şekilde kapatılmasını sağlayan batikon, içerdiği bu özellikle en önemli antiseptik solüsyonlar içinde yer almaktadır. 

  Tentürdiyot ile sık karıştırılan batikon, internette online satış platformları üzerinden erişilebilir. Batikon fiyatlarına bakıldığında, bir solüsyon olması nedeniyle orijinal ürün garantisi sunan güvenilir satış siteleri tercih edilmelidir. Batikon çeşitlerinin tamamında orijinal ürün garantisi sunan sitemizde indirimli ve ucuz batikon ürünleri bulunabilir. Her evde ve işyerinde olması gereken, sağlık merkezlerinde, kliniklerde bulundurulması şart solüsyonlardan olan batikon, hem olası acil ilk yardım durumlarında hem de iş sağlığı ve güvenliği standartlarında yer verilmesi gereken ürünler içinde yer alıyor.

Tentürdiyot İle Batikon Farkı Nedir?

  Tentürdiyot ve batikon, kullanım alanına göre benzer olarak nitelendirilebilecek yapılardır. Buna ek olarak antiseptik solüsyonların uygulama alanları cilt dışındadır. Batikon ve tentürdiyot yapı olarak benzer özellikler sunsa da, batikon günümüzde daha popülerdir. Tentürdiyot geçmişte yaraların dezenfekte edilmesi noktasında daha çok yaygın olsa da cildi çok tahriş etmesi nedeniyle kullanılmamaktadır. 

  Tentürdiyotun etken maddeleri içinde potasyum iyodür ve sodyum iyodür yer almaktadır. Buna ek olarak batikon etken maddesi olan iyot da, tentürdiyotun etkilerine benzer bir dezenfekte gücü sunmaktadır. İlkyardım çantalarında ve benzeri alanlarda tentürdiyot yerine, tahriş etmeyen, leke tutmayan batikon daha fazla tercih edilen bir solüsyondur. Yara ve kesik gibi yapıları hızlı bir şekilde dezenfekte etme şansı sunması ile öne çıkan  batikon her evde, iş yerinde ve sağlık tesisinde olması gereken antiseptik solüsyonlardan biridir. 

Batikonun Saklama Koşulları Nelerdir?

  Enfeksiyon riski olan bölgelerde en etkili dezenfektan uygulamalarının başında gelen batikon, yara bölgelerinde hijyeni sağlaması açısından çok fazla tercih ediliyor. İlk yardımın yanı sıra jinekolojik tedavilerde, hastanelerde ve sağlık merkezlerinde kullanılan batikonun doğru saklama koşullarında tutulması, uzun süreli  sorunsuz bir kullanım içi şarttır. Sıvı, sprey ve krem gibi farklı formlarda kullanılabilen batikonda kullanım süresine ve raf ömrüne dikkat etmek önemli. 

Genel olarak batikon antiseptik solüsyonların raf ömrü 24 aydır. Bununla birlikte batikon açıldıktan sonra 14 gün içinde tüketilmesi önerilmektedir. Batikon nasıl saklanır diyenler için, batikon saklama koşulları, oda sıcaklığında, 25 derece sıcaklıkta idealdir. Buna ek olarak batikonun ışık almaması önemlidir. Bu koşullar sağlandığında batikon daha uzun ömürlü bir şekilde kullanılabilir. Orijinal batikon antiseptik solüsyon çeşitlerini bulmanın mümkün olduğu sitemizde, hızlı ve güvenli bir şekilde ürünleri inceleyebilir, satın alabilirsiniz. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.