Oksijenli su uzun yıllardır ecza dolaplarındaki yerinden ayrılmayan bir çözeltidir. Kimyadaki adı ile ifade edecek olursak “Hidrojen peroksit” bilinen sudan oldukça farklıdır. Kimyadaki karşılığı H202 olmaktadır. Suyun yoğunluğunu 1 olarak alırsak; oksijenli suyun yoğunluğu 1.465 olarak gözlemlenir. Gözle görülebilen hafif mavi bir yapıya sahiptir.
Doğrudan oksijenli suyun içilmesi, ciddi boyutlarda tehlike yaratabilir. Hiçbir kontrol olmadan ve bilgi sahibi olmadan oksijenli suyu kesinlikle içmemelisiniz. Cilt ile doğrudan temasta bile tehlikeli olabilen oksijenli suyun içilmesi de bir o kadar tehlikelidir. Cilt bakım konusunda ise hassas ciltlerde tahrişe neden olabilir.
Yara çevresine günde 2-3 kez dökülerek veya pamuğa emdirilip yara çevresine sıkılarak kullanılır. 5 dk. içinde etkisini göstermeye başlar. 100 ml damlılıklı HDPE şişelerde kullanıma sunulmaktadır.
Ayrıca sürülen alkol içerikli maddeler, yara bölgesini tahriş ederek alerjik rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Düşme ya da kesme gibi nedenlerle oluşan yaralarda temiz su ve sabunla yıkayıp, temiz bir bezle örtmek genellikle yeterli olmaktadır.
Eğer ayak mantarından şikâyetçiyseniz, bunun da çaresi oksijenli sudur. Oksijenli su ile 2 günde bir ayak mantarınızı temizlerseniz, mantar şikayetinden kurtulabilirsiniz