Gösterilen 1 - 2 ile 2 arasındaki öğeler
Gösterilen 1 - 2 ile 2 arasındaki öğeler
Batikonun ömrü ne kadar?
   

Batikon Üretici firma önerileri doğrultusunda kullanılır. Başka kaba doldurulan ürünlerde, doldurulduğu tarihten 1 ay süreyle. (Genel olarak açıldığı tarihten itibaren aynı kutu içinde, kapağı kapatılarak, 25˚C'nin altında oda sıcaklığında, ışıktan koruyarak 2 yıl süreyle kullanılabilir).

Batikon mantarı geçirir mi?
   

Batikon, insanlar için mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan bir topikal antifungal ilaçtır.

Batikon enfeksiyonu önler mi?
   


Cilt mukozalarını dezenfekte etme sayesinde hem kataterden bulaşabilecek enfeksiyonlar önlenir hem de bölgede bir enfeksiyon varsa tedavisi sağlanmış olur. Küçük kesikler, yüzeysel yanıklar ve derin olmayan yaralarda meydana gelebilecek enfeksiyonları önler ve cilt enfeksiyonlarını tedavi eder.

Batikon yaraya ne yapar?
   

Batikon kesinlikle yaranın içine sürülmemelidir. Yoksa doku harabiyeti yapabilir. Pansuman yapılırken yara merkezden dışa doğru silinmeli ve karıştırılmamalıdır.

Batikon mikropları öldürür mü?
   

BATİKON ANTİSEPTİK SOLÜSYON : Küçük sıyrıklarda ve kesiklerde ortaya çıkabilecek enfeksiyonları önlemek ve tedavi etmek için kullanılır. Enfeksiyonlara neden olabilecek bakterileri öldürerek çalışır.

Batikon iltihabı önler mi?
   
Hastanız hareketli ve yerinde durmuyorsa bile, sprey batikon sayesinde yarasına kolay bir şekilde tedavi uygulanabilmektedir. Mikotik, pyodermi veya bakterilere ait olan enfeksiyonlar ve süper enfekte dermatozlar için en uygun kullanıma sahiptir. Yara tedavilerinde ve antiseptik olarak kullanılabilir
Batikon çok yakar mı?
   
Batikon yapısı gereği tentürdiyota kıyasla daha az yakıcıdır. Tentürdiyot daha uzun süreli koruma sağlar.
Tentürdiyot ile Batikon Farkı Nedir?
   

Tentürdiyot ve batikon, kullanım alanına göre benzer olarak nitelendirilebilecek yapılardır. Buna ek olarak antiseptik solüsyonların uygulama alanları cilt dışındadır. Batikon ve tentürdiyot yapı olarak benzer özellikler sunsa da, batikon günümüzde daha popülerdir. Tentürdiyot geçmişte yaraların dezenfekte edilmesi noktasında daha çok yaygın olsa da cildi çok tahriş etmesi nedeniyle kullanılmamaktadır. Bu sebeple de günümüzde insan sağlığında ve hayvan sağlığında batikon kullanımı daha çok yaygınlaşmıştır. Artık eskiden evlerde bulunan tentürdiyotlarda yerine batikon ve batikon çeşitlerine bırakmıştır.

Tentürdiyotun etken maddeleri içinde potasyum iyodür ve sodyum iyodür yer almaktadır. Buna ek olarak batikon etken maddesi olan povidon iyot da, tentürdiyotun etkilerine benzer bir dezenfekte gücü sunmaktadır. İlkyardım çantalarında ve benzeri alanlarda tentürdiyot yerine, tahriş etmeyen, leke tutmayan batikon daha fazla tercih edilen bir solüsyondur. Yara ve kesik gibi yapıları hızlı bir şekilde dezenfekte etme şansı sunması ile öne çıkan  batikon her evde, iş yerinde, okullarda, tehlikeli sayılabilecek makinelerin olduğu yerlerde  ve sağlık tesisinde olması gereken antiseptik solüsyonlardan biridir.

Batikon Nedir ve Ne İşe Yarar?

Batikon küçük kesikler ve sıyrıklarda, küçük cerrahi işlemlerde ve küçük yanıklarda enfeksiyonunun yerel tedavisi veya önlenmesinde kullanılan geniş etki alanına sahip bir antiseptiktir. Mantar kaynaklı ve bakteri kaynaklı deri enfeksiyonlarının tedavisinde, dokunun kanlanmasının bozulduğu bası ve kan akımının durduğu staz yaralarındaki bölgelerde enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.

Ciltteki yaraların kapatılması için kullanılabilen ürün, cildi tahriş etmemesi ile de öne çıkmaktadır. Havayı geçiren yapısı olan batikon, aynı zamanda kolay bir şekilde temizlenebilmektedir. 

Batikon Çeşitleri Nelerdir?

Sıvı Batikon: Yaraların pansumanında ya da bakımında daha çok kullanılmaktadır. Sıvı batikonun kullanımı aile sağlığı merkezlerinde, hastanelerde acillerde , ameliyathanelerde, sağlık kabinlerinde  ve  veteriner kliniklerinde daha yaygındır. Daha kolay sürülür ve müdahale sıvı batikonla daha hızlı yapılır. Genellikle yara bakımlarında, pansumanlarda ve küçük sıyrıklarda sıvı batikon kullanımı tercih edilmektedir. 

 Sprey Batikon: Sprey başlığından dolayı kullanımı oldukça kolaydır. Hastanız hareketli ve yerinde durmuyorsa bile, sprey batikon sayesinde yarasına kolay bir şekilde tedavi uygulanabilmektedir. Mikotik, pyodermi veya bakterilere ait olan enfeksiyonlar ve süper enfekte dermatozlar için en uygun kullanıma sahiptir. Yara tedavilerinde ve antiseptik olarak kullanılabilir. Ayrıca hijyen gerektiren durumlarda ise el dezenfektanı olarak da kullanılabilmektedir. Yara yüzeyinde hedeflenen yere uygulamak için sıvı olan batikondan daha çok sprey tercih edilmektedir. Yara yüzeyi için kullanımı daha kolaydır.

Krem Batikon: Kişinin tercihine göre açık ya da sarılı yaralarda kullanılmaktadır. Krem yoğun bir kıvamdadır. Kullanırken ve sürerken az miktarda yaraya sürüp dağıtmanız yeterli olacaktır. Krem batikon açık veya sarılacak olan yaralarda kullanıma uygun bir üründür. Ama sarılı yaralarda kullanmanız daha iyi olacaktır. Böylece yoğun kıvamı sargıdan başka bir yere bulaşmayacaktır.

Batikonlu Sıvı Sabun: Hijyen gerektiren pek çok alanda kullanıma uygun olup cerrahi el dezenfektanı olarak da kullanılabilmektedir. Batikonlu sıvı sabun içerik olarak cilt temizliğinin güvenli yapılabileceği şekilde üretilmiştir. Yapılacak olan ameliyatın öncesinde, işlem yapılacak bölgenin dezenfeksiyon işlemi için ve yapılacak olan antiseptik yıkamalar için en uygun içeriğe sahiptir. Bu kullanımlara da ek olarak cerrahi el dezenfektanı olarak kullanımı da mevcuttur.

Batikonun Kullanım Alanları Nelerdir?

  • Yaralanmalarda 

  • Küçük kazalarda

  • Kesik oluşumlarında

  • Ciltlerin enfeksiyon kapması durumunda

  • Cerrahi operasyonlarda kullanılır

Batikon nasıl kullanılır?


Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlarşunlardır.
Enfeksiyon tedavisi için maksimum 14 gün günde bir veya iki kez uygulanır. Enfeksiyonun önlenmesi için gerektiği sürece haftada bir veya iki kez uygulanır.


Uygulama yolu ve metodu:
Etkilenmiş bölge temizlenmiş ve kurutulmuş olmalıdır. Batikonu etkilenmiş bölgeye uygulayınız. Üzeri bandaj ile kapatılabilir.
Çocuklarda kullanım 2 yaş altındaki çocuklarda kullanılmaz.

Yaşlılarda kullanım: Doz ayarlaması gerekli değildir.


Özel kullanım durumları
Böbrek/Karaciğer yetmezliği durumlarında  doz ayarlaması gerekli değildir.


Eğer batikon’un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.
Kullanmanız gerekenden daha fazla batikon kullandıysanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.
Batikon’u kullanmayı unutursanız: Takip eden dozun yeni uygulama zamanı için doktorunuzun talimatlarına uymanız önemlidir. Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız

Batikonun Olası Yan Etkiler Nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, batikonun içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Sıklığı bilinmemekle beraber Deride yerel kızarıklık; geniş yaralara ve şiddetli yanıklara uygulanması durumunda bulantı,
kusma, normale göre daha hızlı ve derin soluk alma, yorgunluk, halsizlik, ödeme neden olabilir.

Batikonun kullanılmaması gereken durumlar

İyoda karşı hassasiyetiniz varsa , 2 yaşın altındaki çocuklarda, Troid bozukluğunuz varsa düzenli kullanımlarda batikon kullanılmamalıdır.

Batikonun dikkatli kullanılması gereken durumlar

Gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır. Emzirme sırasında düzenli kullanımından kaçınılmalıdır. Vücudun kan dolaşım dengesini kuramadığı kalp yetmezliğiniz varsa, böbrek yetmezliğiniz varsa zarar görmüş deride düzenli uygulama sırasındaLityum tedavisi görüyorsanız düzenli kullanımından kaçınınız.

Uzun süreli kullanımda tiroid fonksiyon testleri yapılmalıdır.

Satışını Yaptığımız Ürün Markaları

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menü